FORLAGET WUNDERBUCH

 

Aktuelt

Forlaget Wunderbuch

Redaktionskomité

Bogtilrettelægning

Særudgaver

Plakattryk

Salg af bøger

Nyhedsbrev

Facebook

Kontakt

 

.

 

 

 

Forlaget Wunderbuch

 

»… har heroisk kastet sig ud i at udgive helt ualmindeligt smukke bøger«

 Mikkel Bruun Zangenberg

 

Forlaget Wunderbuch er grundlagt af Klaus Gjørup som et con amore projekt. Grundlagt ud fra devisen: Skal det gøres, lad det da blive gjort med kærlighed til bogen. Uden kommercielle nykker, uden kompromiser.

Forlaget Wunderbuch ønsker at udgive bøger, som vil pirre sanserne, gøre nysgerrig, inspirere den dvælende tænkning og tilskynde den gentagende læsning. Genrerne varierer mellem filosofi, digtning, skønlitteratur og kunstbøger. Såvel danske titler som oversatte. Til forlaget er knyttet en redaktionsgruppe, der, udover at udvælge titler, skal bedrive sprogrøgt på udgivelserne og værne om oversættelsernes filologiske lødighed.

Fælles for bøgernes indhold og fysiske udformning er, at intet må være ligegyldigt og intet tilfældigt. Selve bogtilrettelægningen tager udgangspunkt i forfatterens tekst. Udformningen af bogen tilstræber således på bedste vis at videregive forfatterens hensigt med teksten. Vores ambition er at forene bogens klassiske skønhed med fornyelse. Gerne til et punkt, hvor der blot er tilbage at sige – en bog er en bog er en bog.

Forlagets navn: Wunderbuch er en hyldest til den skønne bog. Til bogens historie, tradition og håndværk.

 

Scrapbog

Albertsen Fondens Pris 2016. Forlægger Klaus Gjørup har modtaget Albertsen Fondens Pris 2016 på 100.000 kroner. Fondsbestyrelsens motivering lød bl.a.: »Fra første færd har viljen til godt bogdesign lyst ud af værkerne ... Forlaget Wunderbuch er for længst rykket helt ud i lyset og har skabt fremragende og stilskabende bud på nutidigt godt boghåndværk. Klaus Gjørup står i dag som en af Danmarks trendsættende udgivere af bøger, hvor alt er af høj kvalitet, uden tomme effekter eller mondæn avantgardisme ... Bibliofili betyder »kærlighed til bøger«, og den kærlighed besidder Klaus Gjørup i rige mængder. Og så er han dygtig, også til at finde de rigtige folk at samarbejde med. Og til at give tingene den tid og den omhu, der skal til. Resultaterne taler for sig selv ...«.

»Det lille forlag folder sig ud: Det er en meget fornem opgave. Det er verdens største arkitekturudstilling, og Stig Andersson er en af de bedste arkitekter. Når han henvender sig til mig med den opgave, har jeg grund til at være stolt, for så har man gjort sig heldigt bemærket.« Interview med Klaus Gjørup og Per Andersen i Skive Folkeblad i forbindelse med udgivelsen af udstillingskataloget til den danske pavillon på Arkitekturbiennalen i Venedig 2014. Læs hele artiklen her:

»Et ypperligt stykke boghåndværk fra det lille eksklusive forlag Wunderbuch, der udover skønlitterære værker har udgivet en række filosofiske værker af bl.a. Martin Heidegger og Giorgio Agamben. For disse bøgers vedkommende har der ingen smalle steder været med hensyn til at anvende et udstyr af allerhøjeste kvalitet. Man kan nyde det unikke bogformat, den smagfulde indbinding, den fornemme papirkvalitet og den smukke sats.« Anmeldelse ved Peter Stein Larsen i Kristeligt Dagblad den 31. januar 2014 af: Søren R. Fauth Universet er slidt. Læs hele anmeldelsen her:


»Forsvar for det smukke boghåndværk: Rundt om i Danmark og Europa er der forskellige småforlag, der laver særligt smukke bøger, men den generelle tendens på det kommercielle bogmarked er, at bøger skal være billige og hurtige at producere. Samtidig vinder den kropsløse e-bog udbredelse. »Der er en ligegyldig holdning over for bogen. Man kerer sig ikke om bogen som en ting, som en genstand. Det er netop det, jeg finder fascinerende ved boghåndværket: at man betragter bogen som en ting, der er interessant i sig selv.«« Kristeligt Dagblad bragte den 8. oktober 2013 en samtale mellem ekstern lektor ved Københavns Universitet Anders Ehlers Dam og forlægger Klaus Gjørup. Læs hele artiklen her:

»Udgiver nogle af de smukkeste bøger i Danmark: En times radio om oste, filosofi og bøger. Det lyder næsten for utroligt til at være sandt. Men i begyndelsen af juni 2013 kontaktede forfatter og radiovært Knud Romer forlaget med den fantastiske idé at lave en udsendelse kun om Vesterhavsost, Heidegger og Forlaget Wunderbuch – forlaget der, som Knud Romer siger; »udgiver nogle af de smukkeste bøger i Danmark … sorte perler på det danske bogmarked … er noget så sjældent som et forlag, der laver de mest vidunderlige bibliofile udgaver, man kan ønske sig«. Klaus Gjørup og Søren Gosvig Olesen fra forlagets redaktionsgruppe havde fornøjelsen af at gæste RomerRiget på Radio24syv den 15. juni 2013. Hør hele udsendelsen her:

»Det er i enhver henseende eksklusive bøger. Boghåndværket er lydefrit, bøgerne er ganske enkelt smukke og gedigne. Sats, papirkvalitet, billedkvalitet og indbinding er gennemtænkt i mindste detalje og med god sans for at kombinere klassisk boghåndværk med moderne layout.« Artikel ved Jørn Erslev Andersen om forlaget i Litteraturmagasinet Standart november 2012. Læs hele artiklen her:

»Gør en dyd ud af at holde boghåndværket i hævd. Det er således en sjældent lækker udgivelse med et brunt omslagspapir på stift bind og med mintgrønt forsatspapir og græsgrønt læsebånd. Hvis man vil skabe sig opmærksomhed med en ekstraordinær bog, skal man bare læse i den i metroen. Det virkede for mig.« Anmeldelse ved Karsten R. S. Ifversen i Politiken den 29. januar 2012 af: Søren Gosvig Olesen Forsøg med filosofien. Læs hele anmeldelsen her:

»Har heroisk kastet sig ud i at udgive helt ualmindeligt smukke bøger; bøger, hvor den bibliofile, eller endog bibliopaten, næsten obskønt kan mæske sig med papirets svagt kornede overflade og tætte duft, satsens skønne, sorte tegn, bindets fine udsmykning …« Anmeldelse ved Mikkel Bruun Zangenberg i Politiken den 23. januar 2012 af: Martin Heidegger og Eduardo Chillida Kunsten og rummet. Læs hele anmeldelsen her:

»Forlaget Wunderbuch med hjemsted i Skive hæger om boghåndværket … ikke noget klamphuggeri her.« Anmeldelse ved Ulrik Høy i Weekendavisen den 13. januar 2012 af: Ole Thomsen Det lune land. Om liv på Mols.

 

Kurt Rodahl Hoppe  
Bogsteder

Jens Carl Sanderhoff
Død mands manifest

Friedrich Hölderlin
Tårndigte

Jens og Linda Handrup
Fortællingen om Thise Mejeri

Jens Carl Sanderhoff
Djævlens protegé

Per Jepsen (red.)
Tænkningens veje. Et festskrift til Søren Gosvig Olesen

Giorgio Agamben
Signatura rerum. Om metoden

Jens Carl Sanderhoff
Europas floder

Maja Lisa Engelhardt og Kaj Mogensen
Opstandelseslyset

Jane Havshøj og Peter Brandes
Lyset som relation

Simon Grotrian og Peter Brandes
Sneens tretten digte

Marianne W. Asmussen og Kurt Rodahl Hoppe  
Skrivestedet. Karen Blixens spor i Kenya og Danmark

Dorthe Jørgensen
Nærvær og eftertanke. Mit pædagogiske laboratorium

Anne Ehlers og Elle-Mie Ejdrup Hansen (red.)
Langenæskirken. Himlen ind – Lyset ned – Blikket ud

Giorgio Agamben
Midler uden mål. Noter til politikken

Per Andersen og Kim Karmark
Fortællinger fra Fur

Ettore Rocca og Peter Brandes
At se Abraham

Ettore Rocca og Peter Brandes
At se Abraham (særudgave)

Anette H. Flensburg
Vi bor i hinanden

Stig L Andersson
Empowerment of Aesthetics

Søren R. Fauth
Universet er slidt

Giorgio Agamben
Sprogets sakramente. En arkæologi for eden

Giorgio Agamben
Sprogets sakramente. En arkæologi for eden (særudgave)

Martin Heidegger | Eduardo Chillida
Kunsten og rummet

Martin Heidegger | Eduardo Chillida
Kunsten og rummet (særudgave)

Søren Gosvig Olesen
Forsøg med filosofien

Ole Thomsen
Det lune land. Om liv på Mols

Ole Thomsen: www.detluneland.dk

Martin Heidegger
Sprog og hjemstavn

Martin Heidegger
Markvejen

Martin Heidegger
Ophold