Frank A. Birkebæk

Ærtehalm

Kan en andens biografi bruges som facitliste til ens eget liv? Er en roman mere oplysende, mere sand, end en persons egen erinderingsbeskrivelse? Kan en tilfældighed i barndommen blive bestemmende for et helt liv? Kan en klog mand i Midtjylland snyde Fanden? Kan hovedgaden i Haslev udgøre scenen for et erotisk nedslag? Kan lysten til social tryghed tøjle Pegasus? Kan en fortovscafe i Rom være et etnologisk undersøgelsesfelt? Er døden en snylter på livet? Kan man have et godt liv, selvom ens tilværelse er slået fejl?

Ærtehalm tager læseren med på rejse. Til tidligere generationer. Til beretninger om vores land og dets forskellige egne. Til verdens metropoler og små flækker. Historierne. Livet. Troskab og utroskab. Kærlighed. Til hvid trøffel elegant og venligt høvlet over tagdækket pasta. Ærtehalm handler om livets mening. Om at åbne perspektiver i en verden, der kun er en verden, fordi »alle hænder har rørt hinanden«.

Frank A. Birkebæk (f. 1945) er historiker og forfatter. Udnævnt til direktør for Roskilde Museum, senere ROMU, 1979. Pensioneret 2017. Har været formand for Statens Museumsnævn. Næstformand i bestyrelsen for Roskilde Universitet. Initiativtager til og formand for NEMO (Network of European Museums Organisations). Initiativtager til Museet for Samtidskunst, Roskilde. Tildelt Ny Carlsbergfondets Hæderslegat 2015. Har skrevet historiske fagbøger og børnebøger.

Bogens omslag er skabt af Peter Brandes.

Forfatter: Frank A. Birkebæk
Titel: Ærtehalm
Vejl. pris: 170 kroner
Tilrettelæggere: Per Andersen og Klaus Gjørup
Omslagsmotiv: Peter Brandes
Indbinding: Garnhæftet papirbind
Format: 14,0 x 21,0 cm
Omfang: 176 sider
Papir: Munken Pure Rough 120 gram
Skrift: North
Oplag: 500 eksemplarer
Udgivet: 2020/05, 1. udgave
ISBN: 978-87-93557-28-4