Anette H. Flensburg

Vi bor i hinanden

Denne lille bog er et kunstværk i sig selv. Vi bor i hinanden er en tekst- og fotobog, hvor teksterne bygger på erfaringen af at miste en tæt slægtning. Et liv hører op, mennesket bliver uden sted, men antager andre skikkelser. Som en samtale der fortsætter på et andet virkelighedsniveau.

Bogens billeder af tomme rum er forsøg på at fastholde det uhåndgribelige. Rummene er skrøbelige modeller, også uden sted. Men billeder og tekst er to forskellige sprog, to forskellige spor, der kun relaterer sig til hinanden på et subtilt plan.

Udover den dansksprogede udgave, udkommer bogen også i en svensksproget udgave Vi bor i varandra oversat af Ninni Holmqvist samt i en engelsksproget udgave We live inside one another oversat af Christopher Sand-Iversen.

Anette Harboe Flensburg (f. 1961) er billedkunstner. Uddannet ved Skolen for Kunst og Design i Kolding. Har desuden studeret filosofi på Københavns Universitet.

 • kunstner
  Anette H. Flensburg
 • titel
  Vi bor i hinanden
 • pris
  150 kroner
 • tilrettelæggere
  Klaus Gjørup og Per Andersen i samarbejde med Anette H. Flensburg
 • indbinding
  Papirhelbind
 • format
  14,0 x 19,0 cm
 • omfang
  70 sider
 • papir
  Munken Pure Rough 170 gram
 • skrift
  Futura
 • oplag
  700 eksemplarer
 • udgivet
  2014/08, 1. udgave
 • isbn
  978-87-992806-9-8

Anmeldelse

»Flot boghåndværk, der i sig selv er et kunstobjekt … Anette Harboe Flensburgs bog Vi bor i hinanden er en smuk bog om afsked og efterliv. »Vi bor i hinanden.« En smuk sætning, som man kan blive ved med at gå og tænke over. På hvordan mennesker, man kender som barn, stadig lever inden i en. Bor der, som de bor i andre, de betød noget for. Når et menneske ikke lever mere, bliver den følelse af, at det bor inde i én måske endnu tydeligere, som om det dog skal have hjemme et sted, det menneske, som ikke mere er fysisk i blandt os. Ophavskvinden til den indledende sætning er maleren Anette Harboe Flensburg, som i en meget smuk og lækkert udført lille kunstnerbog skriftligt og visuelt reflekterer over tabet af en nærtstående. … Anette Harboes tekster er ganske korte og skifter mellem netop at være gådefulde åbne og så mere konkrete som beskrivelsen af at stå i haven, iført sin fars gamle jakke … Visuelt består bogen af ret små, fornemt trykte fotografier af nogle af de papmodeller Anette Harboe Flensburg bygger op, fotograferer og derefter bearbejder til malerier. … Det er drømmeagtige rum, løsrevet fra tid og sted. Rum der peger på både drøm og erindring, på fornemmelsen af både en tabt fortid og en fremtid, vi ikke har adgang til. Rum der ligger derude og venter, måske. … Vi bor i hinanden er en bog, men i sig selv også et kunstobjekt, der viser, hvad bogen som medie kan.«

Kristeligt Dagblad, 16. oktober 2014

Forlaget Wunderbuch

Skovbakken 35
DK-7800 Skive

+45 4141 8736
post@forlaget-wunderbuch.dk

Tilmeld nyhedsbrev

Følg os

Køb bøgerne

Du kan købe forlagets udgivelser hos din
lokale boghandel. Boghandlerne skal bestille
på bogportalen, hvor de har fuld returret.
Du kan også købe bøgerne via netboghandlere.
Særudgaver bestilles direkte hos forlaget