Jens Carl Sanderhoff

Europas floder

Europas floder er navnet på Jens Carl Sanderhoffs store romantrilogi og det er samtidig titlen på trilogiens første bind. De øvrige bind i trilogien er: andet bind Djævlens protegé og tredje bind Død mands manifest. Alle tre bind er udkommet.

I det første bind Europas floder møder vi ni personer, hvis livsbaner og gemytter er meget forskellige. Bogen er inddelt i ni afsnit, og hvert af disse danner gennem korte nedslag en mosaik af et menneske, fra barndom og opvækst, gennem ungdom og voksenliv, frem til bogens nu hvor alle ni er på vej til den samme begravelse. De kender ikke hinanden, men de har alle været venner med den person, som nu er død og skal begraves. Ingen af dem har set eller hørt noget til den afdøde ven i mindst ti år, og gennem de glimtvise blik ind i deres liv forstår vi, at han har været et højst besynderligt og til tider grænseoverskridende bekendtskab. Men han har også engang betydet noget helt afgørende for dem alle. Og da de hver især har modtaget et brev fra et advokatfirma om, at vennen har efterladt sig en arv, som de kan få del i, beslutter de hver især af forskellige bevæggrunde at dukke op til begravelsen, der er hensat til den lille landsbykirke i Gl. Skørping.

Trilogiens tre bind kan læses som selvstændige romaner, der imidlertid fletter sig sammen til et intrikat mønster. Strukturen minder om floder i et landskab set fra stor højde, der ad forskellige ruter løber sammen i det samme hav. Trilogien bevæger sig fra det brede svæv henover ni menneskers historie, til ni menneskers fortættede nu, for at ende i ét menneskes prisme. En trilogi for læsere, der nyder en smuk og udfordrende fortælling – en romantrilogi for litterære feinschmeckere.

Jens Carl Sanderhoff (f. 1966) er forfatter, digter og komponist. Sanderhoff debuterede som skønlitterær forfatter i 1990 og har også skrevet under pseudonymet Tage Aille Borges. Sanderhoff er autodidakt komponist og har offentliggjort en række musikstykker herunder Dead River for strygere og slagtøj, der indgår i hans romantrilogi.

 • forfatter
  Jens Carl Sanderhoff
 • titel

  Europas floder

 • pris
  279 kroner
 • tilrettelæggere
  Per Andersen og Klaus Gjørup
 • omslagsmotiv
  Martin Bigum
 • indbinding
  Papirhelbind
 • format
  15,4 x 24,5 cm
 • omfang
  304 sider
 • papir
  Munken Pure 120 gram
 • skrift
  North
 • oplag
  1.000 eksemplarer
 • udgivet
  2016/06, 1. udgave
 • isbn
  978-87-998861-0-4

Anmeldelser

»En af de bedste læseoplevelser, denne anmelder har udsat sig selv for … Er som et lysende orgel af glas på en moden kornmark indhyllet i nattens mørke. Stor og mærkelig. Og det er den fornemmelse, man som læser sidder tilbage med. En stor og mærkelig fornemmelse af at være til i dette liv … en af de bedste læseoplevelser, denne anmelder har udsat sig selv for. Romanen er stærk, smuk, dyb rød næsten til det sorte i sin poetiske indfarvning af den menneskelige væren.«

»Sanderhoff skriver smukt … for læsere, der nyder udfordrende fortælleteknik. Lyriker Jens Carl Sanderhoff har flere roste udgivelser bag sig. Bogens kapitler er opkaldt efter havnene omkring Europa, og afsnittene heri opkaldt og formet som de europæiske floder, der løber ud i disse have. Som kapitlerne skrider frem, lærer vi i små kalejdoskopiske indblik mere og mere om de ni personers udfordrende liv og opvækst. Vores indblik i deres liv samles som mange bække små. Sanderhoff afprøver grænser i sin meget fragmentariske fremstilling af personerne, hvor de små indblik i deres liv springer tilsyneladende tilfældigt i tid. Sanderhoff skriver smukt. Anskaffelse anbefales – forudsat man har litterære feinschmeckere blandt sine lånere.«

Lektørudtalelse, september 2016


Interview

Hvem har ikke et udestående med døden? Forfatteren Jens Carl Sanderhoff om det smukke ved tilfældigheder, det uerkendte i menneskets selvbillede og om at elske døden ihjel. Anmelder Anders Møller Gade opsøgte forfatteren på Facebook, og de fik hurtigt en mailkorrespondance i gang.

Forlaget Wunderbuch

Skovbakken 35
DK-7800 Skive

+45 4141 8736
post@forlaget-wunderbuch.dk

Tilmeld nyhedsbrev

Følg os

Køb bøgerne

Du kan købe forlagets udgivelser hos din
lokale boghandel. Boghandlerne skal bestille
på bogportalen, hvor de har fuld returret.
Du kan også købe bøgerne via netboghandlere.
Særudgaver bestilles direkte hos forlaget