Giorgio Agamben

Midler uden mål. Noter til politikken

Midler uden mål forbereder den italienske filosof Giorgio Agambens beskrivelse af homo sacer-figuren: et af vor tids største filosofiske projekter. Bogens indledes og er oversat af Søren Gosvig Olesen.

Bogen består af kortere tekster, udgivet i franske og italienske tidsskrifter og aviser, samt et enkelt forord, fra tidsrummet 1990 til 1995, året for udgivelsen af den første Homo sacer. De forskellige lejlighedsskrifter har givet Agamben lejlighed til at overveje, hvad der bliver hovedbegreber i det sene, omfattende projekt – lejr, folk, livs-form, nøgent liv, potentialitet, osv. På den måde er bogen anvendelig for den, der søger definition på dét eller dét begreb hos Agamben. Desuden udgør den en slags emnekatalog for homo sacer-projektet.

Den kontroversielle filosof lægger ikke fingrene imellem; den moderne demokratiske stat hudflettes så det slår gnister – kompromisløst provokerende og forfriskende tankevækkende.

Giorgio Agamben (f. 1942) er en af vor tids mest markante og kontroversielle filosoffer. Hans tænkning er inspireret af bl.a. Heidegger, Benjamin, Nietzsche, Aristoteles, Marx og Derrida. For Agamben hænger sprog, litteratur, metafysik, politik og etik nøje sammen.

Forfatter: Giorgio Agamben
Titel: Midler uden mål. Noter til politikken
Vejl. pris: 230 kroner
Originaltitel: Mezzi senza fine. Note sulla politica
Oversætter: Søren Gosvig Olesen
Indledning: Søren Gosvig Olesen
Tilrettelæggere: Klaus Gjørup og Per Andersen
Trykkeri: Narayana Press
Indbinding: Hellærred med mærkebånd
Format: 14,0 x 21,0 cm
Omfang: 136 sider
Papir: Munken Pure Rough 120 gram
Skrift: North og Rum
Oplag: 1.000 eksemplarer
Udgivet: 2015/03, 1. udgave
ISBN: 978-87-997562-4-7