Marianne Wirenfeldt Asmussen og Kurt Rodahl Hoppe

Skrivestedet. Karen Blixens steder i Kenya og Danmark

Forfattere skriver ofte deres ord på udvalgte steder. De fleste skriver mange vilkårlige steder, de færreste arbejder livet igennem på det samme sted. Skrivesteder, kunne man kalde dem. Karen Blixen er én blandt meget få forfattere, der har to geografiske lokaliteter uløseligt knyttet til sit navn: Kenya og Danmark. Begge steder er livgivende kilder til hendes værk. Begge steder har sat sine spor direkte og indirekte i bøgerne, men stort set hele hendes litterære værk blev til i arbejdsværelset på Rungstedlund. Det blev hendes sted – Skrivestedet.

Bogens forfatter Marianne Wirenfeldt Asmussen har sammen med fotograf Kurt Rodahl Hoppe opsøgt alle stederne, alle detaljerne i Karen Blixens huse i Kenya og Danmark, og søger således at afdække og aftvinge stederne deres betydning, egenart og skønhed. Af og til er de nye farvebilleder bragt i dialog med gamle sort-hvide fotografier fra dengang, Blixen var der, eller de er enkelte steder ledsaget af citater fra forfatterskabet.

Skriftdesigner Trine Rask har specialdesignet skriften Karen til denne udgivelse efter studier af Karen Blixens håndskrift. Den benyttes til bogens store citater fra Blixens forfatterskab.

Marianne Wirenfeldt Asmussen (f. 1945) er kunsthistoriker og forfatter, grundlægger og tidl. leder af Karen Blixen Museet på Rungstedlund.

Kurt Rodahl Hoppe (f. 1961) er fotograf. Har illustreret en lang række bøger om arkitektur og kulturhistorie. I 2017 udgav han fotobogen Bogsteder.

Forfatter: Marianne Wirenfeldt Asmussen
Fotograf: Kurt Rodahl Hoppe
Titel: Skrivestedet. Karen Blixens steder i Kenya og Danmark
Vejl. pris: 349 kroner / UDSOLGT FRA FORLAGET
Tilrettelæggere: Trine Rask i samarbejde med Klaus Gjørup og Per Andersen
Trykkeri: Narayana Press
Indbinding: Halvbind
Format: 24,0 x 30,0 cm
Omfang: 160 sider
Papir: Arctic Volume Ivory 150 gram
Skrifter: North, Rum og Karen
Oplag: 1.000 eksemplarer
Udgivet: 2015/11, 1. udgave
ISBN: 978-87-997562-7-8