Finn Thrane

Hindsholm. Den landfaste ø

Hindsholm. Den landfaste ø er en smuk fotobog i kaffebordsformat. En fotografisk antologi, hvor seks af landets førende fotokunstnere: Kirsten Klein, Peter Brandes, Christina Capetillo,  Charlotte Haslund-Christensen, Kurt Rodahl Hoppe og Mikkel Østergaard, hver med sit særegne blik, skildrer halvøen Hindsholm. En af dansk kunstfotografis »grand old men« Finn Thrane har taget initiativ til udgivelsen; har redigeret og introducerer bogen og hver af de seks billedsuiter. Landskabsarkitekt Hanne Bat Finke indleder bogen. En bog for de kunst- og naturelskere, der har hjerte for den nødvendige omstilling af udkant til centrum. 

Hindsholm, halvøen der afrunder Fyns nordøstlige hjørne, udviklede sig for godt hundrede år siden til et »fynsk Skagen«, for her fandt »Fynbomalerne« – med Johannes Larsen og Fritz Syberg som foregangsmænd – et sommerligt fællesskab, tiltrukket af landskabet, havet og det gavmildt sitrende lys.

I de små hundrede år, der er gået, siden malerne åbnede menigmands øjne for vildnaturen, er behovet for de landskabelige skønhedsværdier kun vokset. Finn Thrane, grundlægger af og tidligere direktør for Museet for Fotokunst, Brandts, har set potentialet og valgt de seks fotografer efter, hvad de hver især gennem stil og holdning kan tilføre halvøen via en udvidet forståelse af begrebet landskab. Kurt Rodahl Hoppe sætter lys på grænseområderne mellem natur og arkitektur, Kirsten Klein undersøger træernes mangfoldighed med strejflys til de mennesker, som har plantet og brugt dem, Mikkel Østergaard dokumenterer redskaber og produktionsvilkår i naturafhængige miljøer hos en svinebonde, en hummerfisker og en herregårdsskytte, Charlotte Haslund-Christensen konstruerer som opdagelsesrejsende en antropologisk nutid, hvor »de indfødte« poserer foran kameraet med deres egen landsby som autentisk kulisse, Christina Capetillo udforsker den skovklædte Storebælts-ø, Romsø, med eksistentielt perspektiv til en mulig fremtidssikker naturpleje, og Peter Brandes borer blikket ned i Ladbyskibets ikoniske fortid og sejler os de 1.100 år tilbage til en intuitiv forståelse af, hvad halvøen og vi selv er rundet af. Ud over billedserierne, som Finn Thrane i sine essays løbende analyserer og fortolker, får læserne mulighed for at stifte bekendtskab med Hindsholms tilblivelse – fra istid til nutid – gennem landskabsarkitekt Hanne Bat Finkes lidenskabelige verbale rejse hen over halvøens kuperede terræn.

 • forfattere
  Finn Thrane og Hanne Bat Finke
 • fotografer
  Kirsten Klein, Peter Brandes, Christina Capetillo, Charlotte Haslund-Christensen, Kurt Rodahl Hoppe og Mikkel Østergaard
 • titel
  Hindsholm. Den landfaste ø
 • pris
 • tilrettelæggere
  Klaus Gjørup og Per Andersen
 • indbinding
  Halvbind
 • format
  24,0 x 30,0 cm
 • omfang

  204 sider

 • papir
  Perigord Matt 170 gram
 • skrift
  North
 • oplag
 • udkommer
  2022
 • isbn
  978-87-93557-41-3

Forlaget Wunderbuch

Skovbakken 35
DK-7800 Skive

+45 4141 8736
post@forlaget-wunderbuch.dk

Tilmeld nyhedsbrev

Følg os

Køb bøgerne

Du kan købe forlagets udgivelser hos din
lokale boghandel. Boghandlerne skal bestille
på bogportalen, hvor de har fuld returret.
Du kan også købe bøgerne via netboghandlere.
Særudgaver bestilles direkte hos forlaget