Ettore Rocca og Peter Brandes

At se Abraham

Eksklusiv udgivelse i stort format og på taktilt papir. I en serie på tredive tegninger ønsker Peter Brandes at føre en samtale med Kierkegaards Frygt og Bæven, med Første Mosebog og indirekte med den lange ikonografiske tradition om episoden, hvor Gud krævede, at Abraham skulle ofre sin søn Isak. Bogen indledes med et udførligt essay af filosoffen Ettore Rocca.

Tegningerne er lavet på forskellige slags papir fra 1700- og 1800-tallet, blandt andet japansk papir, papir på basis af bomuld og hør og tyndt karton. I forhold til papirets struktur og porøsitet bruger Brandes forskellige blyanter, trækul og tusch. Der er altid taget det mest omhyggelige hensyn til papirets svar på de tegnede streger, som derfor får en nænsom karakter. De præcise bevægelser – ikke en linje er blevet fortrudt og udvisket – giver tegningerne et statuarisk udtryk, som om figurerne er mejslet i sten. Brandes’ tegninger er gengivet i fuld størrelse.

Peter Brandes (f. 1944) er kunstmaler, grafiker, billedhugger og fotograf. I 1994 modtog han Eckersberg Medaillen og i 2013 Friederich-Hölderlin-Preis.

Ettore Rocca (f. 1966) er filosof og gæsteforsker ved Søren Kierkegaard Forskningscenteret ved Københavns Universitet samt lektor i filosofisk æstetik ved Università Mediterranea di Reggio Calabria, Italien.

At se Abraham udkommer i en udgave på 250 signerede og nummererede eksemplarer (51-300), samt i en særudgave på 50 eksemplarer.

Forfatter: Ettore Rocca
Kunstner: Peter Brandes
Titel: At se Abraham
Vejl. pris: 600 kroner / UDSOLGT FRA FORLAGET
Tilrettelæggere: Peter Brandes og Klaus Gjørup
Trykkeri: Narayana Press
Indbinding: Halvbind
Format: 42,0 x 29,5 cm
Omfang: 80 sider
Papir: Hahnemühle bøttepapir 150 gram og Igepa 175 gram
Skrift: Sabon
Oplag: 300 eksemplarer
Udgivet: 2014/10, 1. udgave
ISBN: 978-87-997562-2-3