Per Andersen og Kim Karmark

Fortællinger fra Fur

Fortællinger fra Fur ønsker at indfange øens særlige magi. Gennem fotografier og fortællinger, der balancerer mellem fakta og fri fantasi, indfanges og formidles et enestående unikt stykke natur og kultur.

Bogen skal opleves som et stykke lokalt forankret historiefortælling. Billederne lyver ikke, men de er stadig fotografens subjektive fortolkning. Teksterne lyver heller ikke, de er fyldt med virkelige og helt konkrete episoder fra Fur. Mange, der har lokal indsigt, vil kunne genkende brudstykker af kendte historier, nye fortolkninger af gamle og for deres indre blik følge fortællingerne rundt på øen, hånd i hånd med bogens fotografier.

Billederne og teksten danner et net af sandheder og usandheder, der tilsammen rækker ud over det lokale Fur og gennem beskrivelserne og billederne af øens natur og mennesker fortæller om det mere almene. Fotograf Kirsten Klein har fungeret som konsulent på bogens fotografier.

Per Andersen (f. 1962) er uddannet cand.mag. i historie og medievidenskab. Han har siden sit fjortende år været en fast tilbagevendende besøgende på Fur. I dag har han sommerhus på øen og har gennem en årrække, på alle årstider, fotograferet Furs natur.

Kim Karmark (f. 1962) er uddannet cand.mag. i historie og medievidenskab. Han har levet af at skrive de sidste 25 år. Først som tekstforfatter og senere som kreativ direktør for det aarhusianske reklamebureau envision, dernæst som rejseskribent for forskellige danske tidsskrifter og dagblade.

Forfatter: Kim Karmark
Fotograf: Per Andersen
Titel: Fortællinger fra Fur
Vejl. pris: 300 kroner / UDSOLGT FRA FORLAGET
Tilrettelæggere: Klaus Gjørup og Per Andersen
Trykkeri: Narayana Press
Indbinding: Hellærred
Format: 21,0 x 28,0 cm
Omfang: 128 sider
Papir: Munken Lynx 170 gram
Skrift: North
Oplag: 1.500 eksemplarer
Udgivet: 2014/11, 1. udgave
ISBN: 978-87-997562-5-4