Dagmar Warming (red.)

JEG-VAR-HER. Skriftbilleder af Ulla Diedrichsen

Med Ulla Diedrichsen kommer man langt omkring både i tid, sted og rum. Fra Sønderho til Salzburg over Aarhus, New York og Wien. Fra konceptkunst i 70erne til stengulvet i Ribe Domkirke i 2020. Fra barndommens blyantstreger til nutidens digitale form for kommunikation. Fra ord til billede. Ord hentet i fortiden og bragt ind i nutiden som en visuel form. Drivkraften i denne hvirvelvind af indtryk er en dyb nysgerrighed på og forundring over tilværelsen, over det at leve her og nu.

Ulla Diedrichsens kunstneriske virke har mange facetter. Det giver sig udtryk i forskellige medier, hun igennem årene har arbejdet med og afsøgt. Det være sig konceptkunst, fotografi, film, performance, maleri, grafik, installationer og udsmykninger af forskellig art. Ofte er der fulgt ord med fra kunstneren selv. Det er også tilfældet i denne publikation, som er blevet til i forbindelse med Ulla Diedrichsens totalinstallation på Ribe Kunstmuseums øverste etage i efteråret 2021. I artiklen »Tankeodyssé« fører Diedrichsen læseren gennem landskaber, gennem tider, gennem oplevelser og indtryk fra barndom til eftertankens alder, hvor nysgerrigheden ikke bliver mindre, men erfaringsopsamlingen større.

At billeder er meningen, er der ingen i tvivl om, når man møder denne kunstner, men ordene – de bærer også betydning ud over at være en form. Ikke alene nye ord, men i særdeleshed også de gamle. Dem, der dukker op hist og her. Ofte kun i brudstykker, så man kun kan ane noget og må gætte sig til resten. I mødet med Diedrichsens kunst åbnes øjnene for det uforståelige, nysgerrigheden pirres og forundringen bliver til spørgsmål og eftertanke.

Forfattere: Ulla Diedrichsen, Katrine Bruun Jørgensen og Lucas Haberkorn
Red.: Dagmar Warming
Titel: JEG-VAR-HER. Skriftbilleder af Ulla Diedrichsen
Vejl. pris: 248 kroner
Tilrettelæggere: Klaus Gjørup og Per Andersen
Trykkeri: Narayana Press
Indbinding: Garnhæftet omslagsbog med brede flapper
Format: 25,0 x 33,5 cm
Omfang: 120 sider
Papir: Munken Pure Rough 170 gram
Skrift: North
Oplag: 350 eksemplarer
Udgivet: 2021/09, 1. udgave
ISBN: 978-87-93557-37-6