SÆRUDGAVE

Ernst Anders Rasmussen | Giorgio Agamben

Sprogets sakramente. En arkæologi for eden

Eksklusiv særudgave bestående af bogbind med »åben ryg« formgivet og udført af håndbogbinder Ernst Anders Rasmussen. Disse sjældent stoflige bogbind er kendetegnet ved, at den håndværksmæssige praksis indgår som en del af den kunstneriske formgivning. Oplaget er på 3 unikke eksemplarer.

Bogbind med »åben ryg« er konstrueret i respekt for materien: De trykte ark frilægges og hæftehuller genbruges. Bændler hæftes om, tilpassede og smidige, således at oplukket bliver så frit og uden modstand, som det er muligt. Hæftes med sort tråd i en let og uhøjtidelig håndværker praksis, hvor alt falder naturligt. Permen opbygges ved, at bændlet monteres mellem lag af sammenklæbede papirskaller. Dermed fungerer permen som et dobbeltsidet lærred, der giver mulighed for fri kunstnerisk udfoldelse på fire flader. Permens motiver er opstået ved gentagne laseringer fra en fintmærkende og intens pensel, hvor lysspil og organiske strukturer træder frem i en underfuld symbiose af minimalistisk maleri og ekspressiv formgivning. Bogbindene er en respektfuld rekonstruktion af den blotlagte materie, nu atter indbundet, men uden det perfektes tyranni og med alle de kvaliteter, der kendetegner godt håndværk.

Ernst Anders Rasmussen (1939-2018), håndbogbinder og billedkunstner. Tidligere leder af Det Kongelige Biblioteks Bogbinderi- og Konserveringsværksted. Over en menneskealder raffinerede han bogbinderhåndværket og sublimerede det kunstneriske udtryk inden for bogbinderkunsten.

Forfatter: Giorgio Agamben
Titel: Sprogets sakramente. En arkæologi for eden
Vejl. pris: 3.600 kroner / UDSOLGT FRA FORLAGET
Originaltitel: Il sacramento del linguaggio. Archeologia del giuramento
Oversætter: Søren Gosvig Olesen
Forord: Søren Gosvig Olesen
Tilrettelæggere: Klaus Gjørup og Per Andersen
Håndbogbinder: Ernst Anders Rasmussen
Trykkeri: Narayana Press
Indbinding: Bogbind med »åben ryg« ilagt bogæske
Format: 14,0 x 21,0 cm
Omfang: 120 sider
Papir: Munken Pure Rough 120 gram
Skrifter: North og Rum
Oplag: 3 eksemplarer
Udgivet: 2013/04